Nederlands
Francais
Englisch
Espanol

Activiteiten

De camping biedt een veilige speelruimte voor de kinderen.
Zij kunnen zich vermaken op het volleybalveld, aan de pingpongtafel, op de trampoline en met enige speeltoestellen. Ook het bos aan de rand van onze camping biedt avontuur. De camping heeft een zwembad met een apart kinderbad. Beiden zijn omheind en het toegangshek is voorzien van een veiligheidssluiting.

Direct vanuit de camping, of in de directe omgeving, zijn prachtige (berg)wandelingen te maken van diverse niveau's.

De wandelingen zijn een uitstekende manier om kennis te maken met de spectaculaire natuur van het gebied.
De GR107 en GR7B, ook wel het Sentier Cathare of Chemin des Bonshommes genoemd, loopt praktisch langs de camping.
Op de camping zijn gratis wandelroutes beschikbaar, maar wij hebben ook topografische wandelkaarten te koop.
Mocht u meerdaagse wandeling willen maken met een overnachting in een Gites d'Etappes, dan is dat ook mogelijk.

De fietsliefhebber moet een goede conditie én een goede fiets hebben in de bergen. Direct vanuit de camping zijn vele mooie mountainbike- en fietsroutes te ondernemen van verschillende niveaus. Voor de wielrenners zijn er cols van diverse categorieën. Routekaarten ATB/VTT zijn bij ons (gratis) beschikbaar.
Wij verhuren mountainbikes. Ook kan er onder begeleiding met pijl- en boog geschoten worden.

Paardrijden kan direct naast de camping geregeld worden. Individueel of in een groep en op ieders eigen niveau. Ezeltochten van een dagdeel tot meerdere dagen kan geregeld worden op ongeveer 30 minuten van de camping.

Raften, canyoning en andere buitensporten.
Onder leiding van gediplomeerde Nederlandse buitensportinstructeurs kunt u kennis maken met allerlei buitensporten zoals canyoning, rotsklimmen, rafting, wildwater kanoën, speleologie en abseilen. Sommige activiteiten zijn al mogelijk voor kinderen vanaf 8 jaar. Voor de uitgebreide informatie over het buitensport programma kunt u, ter plekke, bij onze receptie informeren of u kunt alvast een kijkje nemen in het programma buitensport.

U kunt zich dagelijks inschrijven voor een buitensportactiviteit bij onze receptie en wij verzorgen voor u de verdere administratie. U ontvangt van ons een uitdraai met de tijd en plaats van de activiteit en een routebeschrijving.

In het hoogseizoen komen wekelijks instructeurs op de camping voor een nadere toelichting op de buitensporten met een dvd presentatie.

In de directe omgeving zijn twee stoere “adventureparken. Onder deskundige begeleiding kan je klimmen en klauteren in de ruige natuur op touwbruggen en over watervallen. Er is al een parcours mogelijk voor jonge kinderen! Je moet niet al te veel last hebben van hoogtevrees..
Op 10 minuten loopafstand van de camping is er mogelijk tot ondermeer paintball, quadrijden en is voor de jongere kinderen een skelterparcours.

Voor de visliefhebbers is er op 10 minuten loopafstand van de camping een vismeertje. Op forel vissen kan in de forellenvijver bij het plaatsje Lafajolle.

Zwemmen is mogelijk in een meertje op 10 autominuten van de camping en op circa 30 autominuten ligt er een groter zwemmeer.

Tennis is mogelijk in de nabijheid van de camping.

Geocaching met GPS kan vanuit de camping.In de winterperiode is skiën en langlaufen in de Pyreneeën volop mogelijk in een prachtige omgeving! Naast skiën op het Plateau du Saquet bij Ax-Bonascre, Plateau de Beille, Ascou-Pailhéres, de Col de Chioula kan je op een klein, maar leuk voor de familie met kinderen, skiën op 10 autominuten rijden van de camping. Ski's en skischoenen zijn te huur in Camurac.

 
 

 

Lia Jonker en Jos van Doorne   CAMPING LES SAPINS   11340 CAMURAC   France   Tel: 0033 (0)4 68 20 38 11   E-mail: info@lessapins-camurac.com
MJ-Webdesign