Nederlands
Francais
Englisch
Espanol

Welkom op de website van Camping Les Sapins

De Nederlandse eigenaren Lia en Jos heten jullie welkom in de Franse Pyreneeën.

Op het Plateau de Sault, ligt Camping Les Sapins op 1280 meter hoogte met uitzicht op de vallei en zicht op de dorpen Camurac, Comus en Montaillou. In het zuiden van de vallei zijn tussen de heuvels door de hoge toppen van de Pyreneeën te zien. Sommige zijn bedekt met eeuwige sneeuw. De natuur is er spectaculair en onbedorven en de lucht is zuiver, mede door de vele ‘sapins’ (dennen). Weidse hooglanden met grotten en ravijnen en grillige kalksteenformaties domineren de omgeving. Zoals de spectaculaire Gorges de la Frau die naar chatêau de Montségur leidt, het laatste bastion van de mysterieuze Katharen, wiens geschiedenis de cultuur in dit gebied domineert. Op een steenworp afstand van de camping ligt het plaatsje Montailliou eveneens met een Katarenverleden. Beiden liggen aan of nabij de GR107, een bekende (Katharen)wandelroute.

Camping Les Sapins is door de fraaie ligging een uitstekende locatie van waaruit u de ruige schoonheid van de natuur en de cultuur kunt ontdekken. Rust, ruimte, natuur en cultuur zijn onze sleutelbegrippen. De camping telt 90 kampeerplaatsen en biedt alle voorzieningen voor een ontspannen verblijf. U kunt in uw eigen tent of caravan kamperen maar u kunt ook een ingerichte tent, chalet of stacaravan huren (klik op 'accommodaties' voor meer info).

Camping geopend van eind april tot half oktober.
Accommodaties zijn het gehele jaar te huur.

De receptie is van mei tot oktober dagelijks geopend van 08.00 tot 19.00. Buiten deze tijden kan in geval van nieuwe aankomsten of urgentie gebruik gemaakt worden van de bel op de buitenmuur naast de receptie.

Zwembad geopend van eind juni tot half september.

 

acsi logoWij zijn aangesloten bij ACSI

 

Over ons:

Na jarenlang voor een werkgever (GGZ en Arbeidsintegratie) te hebben gewerkt hebben wij onze droom verwezenlijkt door begin 2010 Camping les Sapins over te nemen. De camping spreekt ons aan vanwege de rust, de fraaie ligging in de bergen en de mooie vergezichten. Eveneens hebben wij affiniteit met skiën dat in dit gebied mogelijk is. Wie weet mogen wij jullie eens verwelkomen!

Lia Jonker en Jos van Doorne   CAMPING LES SAPINS   11340 CAMURAC   France   Tel: 0033 (0)4 68 20 38 11   E-mail: info@lessapins-camurac.com
MJ-Webdesign